На Гергьовден и Русе чества празника на своя закрилник - Свети

...
</TD
>На Гергьовден и Русе чества празника на своя закрилник - Свети
Коментари Харесай

На Гергьовден Русе чества празника на своя закрилник - Свети Георги

На Гергьовден и Русе празнува празника на своя покровител - Свети Георги. В храма, носещ името на светеца в крайдунавския град, се съхранява парченце от мощите му и през днешния ден там ще има тържествена литургия, предава NOVA. 

Бившият кмет на Русе Божидар Йотов описа в " Твоят ден “ за договарянията с Ватикана, с цел да може градът да получи частите от мощите на Св. Георги. " Това се случва един път в живота на човек ", таза дефинира той посрещането на мощите на светеца.

Освен празнична програма, през целия ден ще се организират и занимания навън. Част от тях са готови от членовете на Младежкия парламент, които орагинизират игра за търсене на съкровища.

" Тя е интерактивна и просветителна. Ще се забавляваме чрез приложение от нашите телефони. Започва пред Съдебната палата в града. Търсачите на съкровища ще обикалят нашите културни полезности. Играта има спортен темперамент, а за най-хубавите ще има и награди ", каза в ефира на " Здравей, България " Антония Нейкова от Младежкия парламент в Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР